maandag 29 maart 2010

De reis naar Schotland en aankomst in de highlands

Ken je dat? Dat in de supermarkt de rij naast je altijd sneller gaat? Gelukkig is dat bij het boarden op de Ferry net zo. Na het verzamelen en het afscheid nemen konden we na een heeeele ruime tijd wachten aan boord. We hebben de hutten verkend en vervolgens stapje bij beetje het schip. Robert en ik hebben samen gegeten in het bufet-restaurant. De lage prijs van de overtocht wordt ruimschoots gecompenseerd met de prijzen aldaar. Desalwelteplus heben we goed gegeten, waarna we de verkenning heben voortgezet.
Via de kareokebar en kwamen we in een zaal waar we wat drinken genuttigd hebben. Naar mate de avond vorderde werd het drukker en ook - heel raar - gezelliger. Het heeft even geduurd voordat ik me helemaal op m'n gemak voelde, maar na een beugel grolsch ging het wat beter.


Er was een band, er werd ouderwetsch bingo gespeeld, kortom voldoende entertainment. Bij de weg, het leek wel of de dresscode voor dames alsvolgt was: Prop je te dikke lijf incl. hangbuik in een broekje/rokje dat minstens twee maten te klein is, trek daarbij een te kleine bh aan en als schoen, alles met een hak van minimaal 10cm.


We hebben ons uitstekend vermaakt al was het alleen al met het zgn. aapjes kijken. Tegen 03.00 was het over en uit en ben ik naar m'n hut gegaan alwaar ik heerlijk (kort) geslapen heb.
Vanmorgen licht ontbeten: grote koffie en een chocolade croisant. Vervolgens gewacht totdat we vanboord konden. Het was een redelijke rit met een aantal tussen stops. aangekomen op de camp-site begon het bijna gelijk te regenen. Eerst Roberts tent op gezet. Toen robert gearriveerd was hebben we mijn tent aan die van hem gekoppeld (lekker klef als buddypaar). Aansluitend zijn we gaan koken. Rijst met zoetzure kip en voor onze vegetarische vriend Rijst met iets wat voor spagettisaus moest doorgaan. Het heeft uitstekend gesmaakt.

Morgen gaan we het eerste stuk lopen. Ik ben bang dat ik, zelf na het drie keer herpakken van mijn rugzak, nog steeds teveel ga meezeulen morgen, maar ik ga het allemaal meemaken en heb ik morgenavond spijt. Maargoed dat evalueer ik morgenavond samen met Robert wel.


Groet'n,
Nike